Rozdiel medzi praním a tepovaním koberca je zásadný!?

Pranie kobercov vs tepovanie

V prvom rade je nutné povedať, že pranie kobercov je tu už niekoľko stoviek rokov. Takže tepovanie kobercov je zatiaľ také mladé ucho oproti metóde prania kobercov.

Pranie koberca

Pranie kobercov skrz naskrz, teda pranie vo vodnom kúpeli, je najúčinnejšia pracia metóda odporúčaná pre väčšinu syntetických a vlnených kobercov. V Európe, Turecku a USA sa používa už niekoľko stoviek rokov. Umožňuje dokonca odstrániť nečistoty silne zašliapané v koberci, ako aj škvrny spôsobené rôznymi látkami ako sú napríklad káva, čaj, moč či zvierací pot. Koberec do rozmeru max. 3x3 metre najprv operieme šetrným prípravkom. Jednokotúčovým strojom vykefujeme nečistoty, následne technológiou aquagrooming-u načešeme vlas koberca a na záver vypláchame a vysušíme. 

Tepovanie kobercov  

Ako sme už spomenuli, metóda tepovania kobercov je mnohonásobne mladšia ako pranie kobercov. Má však svoje výhody. Nadrozmerné koberce, lepené koberce, veľkometrážne koberce nie je možné len tak zrolovať a zaviesť na dôkladnú kúru prania. Nie je však ani vždy nutné. Ak vieme, že koberec je bežne znečistený, rozumej nestali sa žiadne detské nehody a ani Dunčo sa nepocikal, tak 100% postačuje tepovanie kobercov. Bežne koberce tepujeme, v prípade veľkých kobercov aj šampónujeme jednokotúčovými strojmi Bohman a na záver dezinfikujeme a deodorujeme Sanytolom na tkaniny. 

 V prípade záujmu tepovania kobercov alebo priania kobercov sme tu pre Vás.

Tepovanie kobercov Hlohovec
Tepovanie kobercov Trnava
Tepovanie kobercov Pezinok
Tepovanie kobercov Bratislava